Belépés
jupiter21.blog.xfree.hu
" Elég, ha megértjük, hogy mindannyian valamilyen célból vagyunk itt, és elég, ha elkötelezzük magunkat ennek a célnak. " Paulo Coelho "Né... Keller Istvánné
1946.04.10
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
A szellemek 3.rész
  2011-03-24 14:26:33, csütörtök
 
   
 
/AURANKA/

1 Hozzászólások E-mail A szellemük uralkodik az anyagi részük fölött és a jót óhajtják. Hogy milyenek és mennyi erejük van a jó véghezvitelére, az attól függ, milyen fokig emelkedtek ebben a fokozatban. Némelyek a tudásban haladtak előre, mások bölcsek és jók; a legelőhaladottabbakban pedig egyesül a tudás az erkölcsi tulajdonságokkal. Mi­vel pedig az anyagból még nem bontakozhattak ki tel­jesen, fokozatuknak megfelelően kisebb vagy nagyobb mértékben viselik a testi lét nyomait, amely a beszé­dükben vagy a szokásaikban nyilvánulhat, melyek kö­zött még rögeszméket is fellelhetünk, különben tökéle­tes szellemek volnának.
Megértik Istent és a végtelenséget és élvezik már a jók üdvösségét. Boldogok, ha jót tehetnek és ha megakadályozhatják a rosszat. Kimondhatatlan boldogság forrása számukra az őket egyesítő szeretet, ame­lyet nem zavar meg sem irigység, sem lelkifurdalás, sem semmi olyan szenvedély, amely a tökéletlen szelle­meket gyötri, mégis mindeniknek bizonyos megpróbál­tatásokon kell átesnie, mielőtt a teljes tökéletességet elérhetné.

Mint szellemek, jó gondolatokat ébresztenek az emberekben és elterelik őket a rossz útról; támogatják az életben azokat, akik méltóknak bizonyulnak rá és ellensúlyozzák a tökéletlen szellemek befolyását azok­kal szemben, akik nem akarják magukat annak alárendelni.

Ha testet öltenek, jóakaratúak embertársaikkal szemben, nem hajtja őket sem a gőg, sem az önzés, sem a becsvágy; nem gyűlölködnek, haragot, sem tartanak, nem irigyek, nem féltékenyek és a jót magáért a jóért, cselekszik.

A néphit az ebbe a fokozatba tartozó szellemeket őrző szellemeknek, vagy jó szellemeknek nevezi. A babona és a tudatlanság korában jótevő isten­ségekké emelték ezeket.

Jóakaratú szelle­mek
Uralkodó jellemvonásuk a jóság; szeretnek az embereknek szolgálatára állani és támogatni őket, tu­dásuk azonban korlátolt. Nagyobb haladást tettek er­kölcsi tekintetben, mint értelem dolgában.

Tudós szelle­mek
Ami őket különösen jellemzi, az a mély tu­dásuk. Kevésbé foglalkoznak az erkölcsi, mint a tudo­mányos kérdésekkel, mert az utóbbiakra sokkal inkább rátermettek. A tudományt azonban csupán mint hasz­nos dolgot veszik számba, mentesek minden olyan szen­vedélytől, ami a tökéletlen szellemek tulajdonsága.

Bölcs szelle­mek.
Ezeknek a szellemeknek a legmagasabb fokú erkölcsi minőség a kiváló jellemvonásuk. Anélkül, hogy határtalan ismeretekkel bírnának, rendelkeznek oly ér­telmi képességgel, melynél fogva úgy az emberekről, mint egyebekről helyes ítéletet mondhatnak.

Magas szellemek
Ezekben együtt van meg a tudás, a böleseség és a jóság. Beszédjük csakis jóindulatot árul el és ál­landóan méltóságteljes, emelkedett, sőt gyakran fen­séges. Magas voltuknál fogva a többi osztálybelieknél sokkal inkább hivatottak arra, hogy az emberekkel a másvilágról helyes fogalmakat közöljenek, természete­sen csak azon a korláton belül, ameddig az emberek ebbeli ismeretének terjednie szabad. Szívesen közleked­nek azokkal, akik hittel keresik az igazságot és akik­nek lelke a földi kötelékektől eléggé fölszabadulI., hogy megértse őket. Azoktól azonban, akiket csupán kíván­csiság ösztönöz, vagy akiket az anyagiság visszatart a jó cselekvéstől, eltávolodnak.

Ha kivételesen testet öltenek, akkor az emberek haladását eszközlendő küldetést nyernek, és akkor bennük a tökéletességnek olyan típusát látjuk, amilyen­nél nagyobbat nem lehetséges az emberiségnek itt a Földön elérnie.

A tiszta szellemek.
Az anyag reájuk semmi befolyást sem gyakorol. Értelmi és erkölcsi felsőbbségük a többi fokozatba tartozó szelle­mekkel szemben határtalan.

Végig járták e szellemek a lépcsőzet minden fokát és levetették magukról az anyag minden tisztátlanságát. Miután, pedig elérték azt a tökéletességet, amit valaha teremtett lény elérhet, nem kell már megpróbáltatáso­kat elszenvedniük, sem bűnhődniök, hanem a mulandó testbe való költözés kötelezettsége alól is teljesen fel­szabadulva, Isten kebelében élik az örökéletet.

Háborítlan boldogságot élveznek, mert nincsenek már az anyag szükségleteinek és változandóságának alávetve; de azért nem az egyhangú tétlenség és örök elmélkedés képezi ezt a boldogságot. Istennek követei és szolgái ezek a szellemek, akik a nagy egyetemes összhang fenntartásában teljesítik Isten parancsolatait. Minden alájuk rendelt szellemnek parancsolnak, segítik őket a tökéletesbülésben és kijelölik küldetéseiket. Kedves foglalkozásuk, hogy az em­bereket szorongattatásaikban megsegítsék, őket a jóra indítsák vagy arra bírják, hogy vezekeljenek bűneikért, melyek távol tartják őket a legnagyobb üdvösségtől. Az emberek őket néha angyaloknak, arkangyaloknak, vagy szeráfoknak nevezik. Az emberek érintkezhetnek is velük, de merészül képzelődnék, aki állítaná, hogy azok állandóan rendelkezésére állanak.
/Részlet Allan Kardec: Szellemek könyvéből/
 
 
0 komment , kategória:  Ezotéria : Vegyes**  
Címkék: tulajdonságokkal, osztálybelieknél, tisztátlanságát, tökéletességnek, megpróbáltatáso, embertársaikkal, szükségleteinek, érintkezhetnek, tökéletességet, véghezvitelére, kimondhatatlan, kötelezettsége, arkangyaloknak, parancsolatait, méltóságteljes, ellensúlyozzák, rendelkezésére, fenntartásában, bontakozhattak, foglalkozásuk, végtelenséget, küldetéseiket, lelkifurdalás, jellemvonásuk, elszenvedniük, hozzászólások, szellemeknek, kötelékektől, rendelkeznek, emberiségnek, vezekeljenek, foglalkoznak, ismeretekkel, fokozatuknak, nyilvánulhat, eltávolodnak, szellemük uralkodik, anyagi részük, attól függ, tudásban haladtak, erkölcsi tulajdonságokkal, beszé­dükben vagy, szokásaikban nyilvánulhat, őket egyesítő, tökéletlen szelle­meket, teljes tökéletességet, rossz útról, életben azokat, tökéletlen szellemek, fokozatba tartozó, tudatlanság korában, embereknek szolgálatára, Hozzászólások E-mail, Megértik Istent, Részlet Allan Kardec,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Önmagaddal nem lehetsz elégede...  Facebookon kaptam  Esti kép  A keserű igazság  Jó éjszakát  Irgalom és ítélet  Szép estét kedves látogatóimna...  Szent György napi hiedelmek, s...  Ma a legtöbb civilizált ember ...  Jékely Zoltán: Szent György-k...  Két tekintet van  Aki a sorsa útján jár, gyakran...  Facebookon kaptam  Egyik kedvenc festőm Fernando ...  Föld napja április 22  Facebookon kaptam  Jó éjt  Őrangyalod, ha vigyáz rád...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A legnagyobb hiánycikk manapsá...  Esti kép  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Jó éjt  Önmagaddal nem lehetsz elégede...  Ma  Jékely Zoltán: Szent György-k...  Facebookon kaptam  Ébredj  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Amit átélünk,  Két tekintet van  Két tekintet van  A lelki élet nem arról szól, ....  Az udvariasság alapja: önismer...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Önmagaddal nem lehetsz elégede...  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Önmagaddal nem lehetsz elégede...  Fodor Ákos költő,  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Fodor Ákos költő,  Facebookon kaptam  Életművészet  Nehezen engedem  Palóc Grand Canyon  A világnak égető szüksége van ...  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  Alvó cica  Facebookon kaptam  A keserű igazság  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Ahogy emelkedik a rezgés...  Facebookon kaptam  Aki szeret, annak senki sem id...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Muratáj  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A boldogság ült a világvégén  Gárdonyi Géza - Április végén  Egyszerűen  A lelki élet nem arról szól, ....  Esti kép  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Fodor Ákos költő,  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  William Shakespeare idézet  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Mosolyogtál már ma?  Fodor Ákos költő,  Facebookon kaptam  802 esztendeje, 1222. április ...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Nagyon furcsa szeretni valakit...  Gárdonyi Géza - Április végén  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Mírjam barát... 
Bejegyzés Címkék
szellemük uralkodik, anyagi részük, attól függ, tudásban haladtak, erkölcsi tulajdonságokkal, beszé­dükben vagy, szokásaikban nyilvánulhat, őket egyesítő, tökéletlen szelle­meket, teljes tökéletességet, rossz útról, életben azokat, tökéletlen szellemek, fokozatba tartozó, tudatlanság korában, embereknek szolgálatára, tudo­mányos kérdésekkel, utóbbiakra sokkal, tudományt azonban, legmagasabb fokú, kiváló jellemvonásuk, többi osztálybelieknél, másvilágról helyes, korláton belül, emberek ebbeli, földi kötelékektől, anyagiság visszatart, emberek haladását, tökéletességnek olyan, tiszta szellemek, anyag reájuk, többi fokozatba, lépcsőzet minden, anyag minden, mulandó testbe, anyag szükségleteinek, egyhangú tétlenség, nagy egyetemes, jóra indítsák, legnagyobb üdvösségtől, emberek őket, emberek érintkezhetnek, tulajdonságokkal, osztálybelieknél, tisztátlanságát, tökéletességnek, megpróbáltatáso, embertársaikkal, szükségleteinek, érintkezhetnek, tökéletességet, véghezvitelére, kimondhatatlan, kötelezettsége, arkangyaloknak, parancsolatait, méltóságteljes, ellensúlyozzák, rendelkezésére, fenntartásában, bontakozhattak, foglalkozásuk, végtelenséget, küldetéseiket, lelkifurdalás, jellemvonásuk, elszenvedniük, hozzászólások, szellemeknek, kötelékektől, rendelkeznek, emberiségnek, vezekeljenek, foglalkoznak, ismeretekkel, fokozatuknak, nyilvánulhat, eltávolodnak, tulajdonsága, felsőbbségük, fellelhetünk, gyűlölködnek, fölszabaduli, gondolatokat, szolgálatára, parancsolnak, szokásaikban, cselekvéstől, megsegítsék, kérdésekkel, alárendelni, rögeszméket, jóakaratúak, legmagasabb, tekintetben, rátermettek, tudatlanság, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 26968 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2008
  • e Hét: 8759
  • e Hónap: 17429
  • e Év: 73362
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.